Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu nu vor mai participa la manifestațiile care vor avea loc la Alba Iulia

Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu şi-au anulat vizita la Alba Iulia. Cei doi preşedinţi ai celor două Camere ale Parlamentului nu vor mai participa la manifestațiile care vor avea loc la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naționale a României, conform Realitatea TV.

Acelaşi surse susţin că Dragnea şi Tăriceanu ar urma să anunţe localitatea în care vor fi prezenţi în ziua sărbătoririi Zilei Naţionale.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, declara în 23 noiembrie că nu acceptă invitaţia Administraţiei Prezidenţiale de a participa la parada de 1 Decembrie pentru că nu crede în preşedintele Iohannis şi că se va decide la partid unde în ţară va merge pentru a asista la ceremonii.

„Da, o să merg la paradă (…) Undeva, vedem, o să discutam la partidşsi o sa vedem unde e cel mai bun loc. Nu accept invitaţia preşedintelui pentru că nu cred în el”, a afirmat Liviu Dragnea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în urmă cu o săptămână, referindu-se la faptul că, spre deosebire de anul trecut, acum i-a invitat la parada de 1 Decembrie şi pe Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, că românii îşi doresc ca în conducerea statului să existe o bună înţelegere.

„Anul trecut, într-adevăr, nu am invitat pe toată lumea fiindcă am vrut să subliniez că există oameni care au probleme care, după părerea mea, sunt foarte mari, însă am constatat în acelaşi timp că românii îşi doresc ca în conducerea statului să existe o bună înţelegere. Nu întotdeauna este posibilă această bună înţelegere, dar anul acesta, de Ziua Naţională, am hotărât să invit oamenii după funcţii, după merite. De exemplu, dacă cineva a fost ales parlamentar, are un merit că a convins un număr important de alegători. Deci, una peste alta, am luat lista de protocol aşa cum există ea şi avem o legislaţie nouă în materie şi am invitat pe toată lumea”, a declarat Iohannis.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat, luni, că în acest an Ministerul Apărării Naţionale are un parteneriat cu Administraţia Prezidenţială pentru organizarea paradei de 1 Decembrie, invitaţiile pentru preşedinţii Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, urmând să fie transmise de Preşedinţie.

Anul trecut, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu au fost invitaţi nici la parada militară care va fi organizată de Ziua Naţională la Arcul de Triumf, nici la recepţia organizată la Palatul Cotroceni, Administraţia Prezidenţială comunicând că nu au fost invitate ”persoane cu probleme penale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *